10.28.2010

semalam.
hari ni.
sampi minggu depan.
dengar lagu
PHOENIX
jelah.

heheh

sebab lame tak dengar lagu baru dari
kak fynn jamal

lagu ni mcm:

perempuan yang di keleshkan oleh lelaki
iaitu ex-lelaki die
pastu perempuan tu macam
aku raselah ni
"DEI ade aku kesah,kau je pon aku cari laen AH"
cantu lah

p/s :
time nk besenang lenang ni lah kne buat survey lah
apelah tau la orang dah final year.heh:p

10.27.2010

pem-belogg-er sekarang .:

macam wajib sekarang
senang citer
macam pakej lah

::
perempuan
ngan
belog
::
pastu dalam belog wajib ada:

{make up}
{fesyen}
{makan makan}
{jual beli}
{contest}
ape lagi?

tambah sendiri kat sini
(........................)
(........................)

pastu pastu
ambil gambar gune SLR bapok besor
pastu ambik depan cermin.
(ni sbb aku takde SLR ni)

memang blogger perempuan kena mcm ni ke skrg?
:p
oke oke oke.
jgn silap paham ke ape.
saye suke tgk.
buat laaaaaaaa.
byk byk lagi.
sy mmg follow kalian.
:)

p/s :

saye blogger dari darjah empat.
maksud saye empat tahun lepas* :)
dulu takde macam ni blogger.
skrg blogger stylo kot.skit

10.25.2010

perempuan datang atas nama chinta.:


lama lama
kalau terus terus je
macam ni
nak pulak rasa tukar jantina
__________________________

p/s:

lelaki slalu nangis tak?

*tajok entri takde kaitan lgsg*

10.23.2010

bertimpa-timpa.:

bertimpa timpa.
minggu yang sudah
hari pun dah lepas
cuba melupa segala
namun
bertimpa timpa

*ouch!*

dalam
...
..
.

nak tengok?
maaf.
tak boleh.

dalam sangat.
ditimpa.
menimpa.
bertimpa timpa.

sampai bila semua rata
bagai tiada apa apa
aku anggap itu cuma mimpi semata
biarlah hati memakan rupa
jangan sampai mati sebab terluka

p/s:

kadang hati menanya
oh
mungkin hati saya je.

10.22.2010

ikan.:

fish off!

p/s :
BBM

10.13.2010

dalam gali.:

kalau boleh gali
dalam dalam
mahu saja aku cuba
biar ape ape pun
semua kat dalam
jauh dalamnya
sampai tak rasa
apa apa

p/s:

tak pernah dalam sedalam
macam hari ini.

10.08.2010

amer munawer.:

amer munawer.
now dengan konsep nasyeed.
amin.
:)
saye suke.

"Seluruh Mahabbah"

merdu.
lunak.
tenang.

:)

p/s :
people DO change.
so.
when is my turn?
huuuu.

10.05.2010

Wallahua'lam.:

bagus untuk menegur.
mengajak kepada kebaikan.
saya bukan sesempurna makhluk.
banyak lemah lumpuh nya.
dari segi pegangannya.
serta dari segala galanya.
naif mungkin bukan.
cuma mungkin belom tiba.
atau sedang belajar ke arah.
membaiki diri yang rapuh.
semakin hari semakin sayang.
:p
tipu je.
semakin hari.semakin memburuk
:(
saya rasa ingin ke tahun diumur 15 tahun dulu.
walau masih kurang situ situ.
tapi sering meminta pohon.
menunai wajib dituntut.
tenang bahagia.

sekarang makin menjauh.
dan sedang mendekat balik.
Subhanallah.

perkara perlu di garis di sini:

"kenapa mahu membantu dengan kekerasan"

kesimpulannya.
*belom apa apa dah kesimpulan*
:p

bagi saya mengajak kearah kebaikan perlu.
tetapi gunalah pendekatan yang betol.
kalau anda rasa anda mampu.
ya memang digalakkan.
teruskan.
kalau saya tu tidak mampu menggalas.
nanti tersungkur sendiri.
kepada yang ingin mencuba silakan.
Ta'aali.
ia dituntut.
tetapi gunalah cara yang betul.
agar tiada yang terasa dan merasa.
'social network' mungkin bukan medan yang betul.
tetapi masih boleh diguna sekiranya mampu.
janganlah sampai ada yang marah marah.
kerana cara yang salah.
Ingat.
ramai mata memandang lihat gerak geri.
salah gaya.
bersorak bagai 'mereka'.
kita?
bepecah belah.
bergaduh sana sini.

saya cakap.
saya bukan tidak mahu.
cuma saya tak mampu.

Wallahua'lam.

p/s:
ramai kalangan rakan bengang ditegur orang yang cakap tak serupa bikin.
aku kate tak mampu tak payah.

kan?
ke macam mane?


itu saja.tak mengapa.:

malam mempaling sepi.
sunyi mengindahkan mimpi.
alangkah baik jika menempel.
mendapat sepi yang indah.
mungkin barang senafas dua.




p/s:
bukan itu mahu raga.
cuma barang sepatah kata.
cuma itu diminta minta.
cuma itu saja.

mungkin dalam tapi tak merasa.:

kata kak fynn:

"what more do you want to hear from me.
is there anything you wish to see?"

ade?
bagitahulah.

bising kita orang bising.
diam kita orang heran.

maka aku kata disini.

bila boleh orang menyengeh masa aku senyum?
dan bila orang menetes air jernih mata kala aku sedih?

ada.
memang ada.
tapi.
payah sikit.

heranlah aku.

aku mungkin.
makhluk Tuhan.
tak pernah puas.
dengan benda yang termilik.
sendiri.

mungkin kalau dibicara.
makin seperti disiat-siat.
halus rasa.
dalamnya jauh..sekali.

pahit?
tak kesah.
tapi pahit madu terkesan.

pernah dengar kalian?

"yang menerima selalunya kurang baik dari yang memberi"

selalu kan dengar garis ini.
hakikatnya memang begitulah.
barangkali sudah tidak dapat di sangkal.

tapi kadang-kadang memberi harus ikhlas.
pasti ikhlasnya dirasa.
dalam dalam.

bukan begitu?

p/s:
bagai memberi tulus dalam tapi rasanya angin lalu sahaja membahasa.
katanya.
"kalau sukar dilihat tidak bermakna tidak memberi"
tapi.
kurang merasa bagaimana?

10.03.2010

Nauzubillahhiminzalik.:

kenapa saya boleh jadi
BODOH
macam sekarang?
kenapa kita
BODOH
sangat.
haa?

p/s : ditipu hidup-hidup.mana pegangan kita?
SUBHANALLAH.
ASTAGHFIRULLAHHALAZIM.

10.28.2010

semalam.
hari ni.
sampi minggu depan.
dengar lagu
PHOENIX
jelah.

heheh

sebab lame tak dengar lagu baru dari
kak fynn jamal

lagu ni mcm:

perempuan yang di keleshkan oleh lelaki
iaitu ex-lelaki die
pastu perempuan tu macam
aku raselah ni
"DEI ade aku kesah,kau je pon aku cari laen AH"
cantu lah

p/s :
time nk besenang lenang ni lah kne buat survey lah
apelah tau la orang dah final year.heh:p

10.27.2010

pem-belogg-er sekarang .:

macam wajib sekarang
senang citer
macam pakej lah

::
perempuan
ngan
belog
::
pastu dalam belog wajib ada:

{make up}
{fesyen}
{makan makan}
{jual beli}
{contest}
ape lagi?

tambah sendiri kat sini
(........................)
(........................)

pastu pastu
ambil gambar gune SLR bapok besor
pastu ambik depan cermin.
(ni sbb aku takde SLR ni)

memang blogger perempuan kena mcm ni ke skrg?
:p
oke oke oke.
jgn silap paham ke ape.
saye suke tgk.
buat laaaaaaaa.
byk byk lagi.
sy mmg follow kalian.
:)

p/s :

saye blogger dari darjah empat.
maksud saye empat tahun lepas* :)
dulu takde macam ni blogger.
skrg blogger stylo kot.skit

10.25.2010

perempuan datang atas nama chinta.:


lama lama
kalau terus terus je
macam ni
nak pulak rasa tukar jantina
__________________________

p/s:

lelaki slalu nangis tak?

*tajok entri takde kaitan lgsg*

10.23.2010

bertimpa-timpa.:

bertimpa timpa.
minggu yang sudah
hari pun dah lepas
cuba melupa segala
namun
bertimpa timpa

*ouch!*

dalam
...
..
.

nak tengok?
maaf.
tak boleh.

dalam sangat.
ditimpa.
menimpa.
bertimpa timpa.

sampai bila semua rata
bagai tiada apa apa
aku anggap itu cuma mimpi semata
biarlah hati memakan rupa
jangan sampai mati sebab terluka

p/s:

kadang hati menanya
oh
mungkin hati saya je.

10.13.2010

dalam gali.:

kalau boleh gali
dalam dalam
mahu saja aku cuba
biar ape ape pun
semua kat dalam
jauh dalamnya
sampai tak rasa
apa apa

p/s:

tak pernah dalam sedalam
macam hari ini.

10.08.2010

amer munawer.:

amer munawer.
now dengan konsep nasyeed.
amin.
:)
saye suke.

"Seluruh Mahabbah"

merdu.
lunak.
tenang.

:)

p/s :
people DO change.
so.
when is my turn?
huuuu.

10.05.2010

Wallahua'lam.:

bagus untuk menegur.
mengajak kepada kebaikan.
saya bukan sesempurna makhluk.
banyak lemah lumpuh nya.
dari segi pegangannya.
serta dari segala galanya.
naif mungkin bukan.
cuma mungkin belom tiba.
atau sedang belajar ke arah.
membaiki diri yang rapuh.
semakin hari semakin sayang.
:p
tipu je.
semakin hari.semakin memburuk
:(
saya rasa ingin ke tahun diumur 15 tahun dulu.
walau masih kurang situ situ.
tapi sering meminta pohon.
menunai wajib dituntut.
tenang bahagia.

sekarang makin menjauh.
dan sedang mendekat balik.
Subhanallah.

perkara perlu di garis di sini:

"kenapa mahu membantu dengan kekerasan"

kesimpulannya.
*belom apa apa dah kesimpulan*
:p

bagi saya mengajak kearah kebaikan perlu.
tetapi gunalah pendekatan yang betol.
kalau anda rasa anda mampu.
ya memang digalakkan.
teruskan.
kalau saya tu tidak mampu menggalas.
nanti tersungkur sendiri.
kepada yang ingin mencuba silakan.
Ta'aali.
ia dituntut.
tetapi gunalah cara yang betul.
agar tiada yang terasa dan merasa.
'social network' mungkin bukan medan yang betul.
tetapi masih boleh diguna sekiranya mampu.
janganlah sampai ada yang marah marah.
kerana cara yang salah.
Ingat.
ramai mata memandang lihat gerak geri.
salah gaya.
bersorak bagai 'mereka'.
kita?
bepecah belah.
bergaduh sana sini.

saya cakap.
saya bukan tidak mahu.
cuma saya tak mampu.

Wallahua'lam.

p/s:
ramai kalangan rakan bengang ditegur orang yang cakap tak serupa bikin.
aku kate tak mampu tak payah.

kan?
ke macam mane?


itu saja.tak mengapa.:

malam mempaling sepi.
sunyi mengindahkan mimpi.
alangkah baik jika menempel.
mendapat sepi yang indah.
mungkin barang senafas dua.




p/s:
bukan itu mahu raga.
cuma barang sepatah kata.
cuma itu diminta minta.
cuma itu saja.

mungkin dalam tapi tak merasa.:

kata kak fynn:

"what more do you want to hear from me.
is there anything you wish to see?"

ade?
bagitahulah.

bising kita orang bising.
diam kita orang heran.

maka aku kata disini.

bila boleh orang menyengeh masa aku senyum?
dan bila orang menetes air jernih mata kala aku sedih?

ada.
memang ada.
tapi.
payah sikit.

heranlah aku.

aku mungkin.
makhluk Tuhan.
tak pernah puas.
dengan benda yang termilik.
sendiri.

mungkin kalau dibicara.
makin seperti disiat-siat.
halus rasa.
dalamnya jauh..sekali.

pahit?
tak kesah.
tapi pahit madu terkesan.

pernah dengar kalian?

"yang menerima selalunya kurang baik dari yang memberi"

selalu kan dengar garis ini.
hakikatnya memang begitulah.
barangkali sudah tidak dapat di sangkal.

tapi kadang-kadang memberi harus ikhlas.
pasti ikhlasnya dirasa.
dalam dalam.

bukan begitu?

p/s:
bagai memberi tulus dalam tapi rasanya angin lalu sahaja membahasa.
katanya.
"kalau sukar dilihat tidak bermakna tidak memberi"
tapi.
kurang merasa bagaimana?

10.03.2010

Nauzubillahhiminzalik.:

kenapa saya boleh jadi
BODOH
macam sekarang?
kenapa kita
BODOH
sangat.
haa?

p/s : ditipu hidup-hidup.mana pegangan kita?
SUBHANALLAH.
ASTAGHFIRULLAHHALAZIM.